מכון מ.א.ר פועל בשיתוף פעולה עם מכון הלאה.
סריקת MRI (הדמיה בתהודה מגנטית – Magnetic Resonance Imaging ) היא בדיקה בטכנולוגיה שאינה פולשנית, להדגמת האיברים בגוף.
הבדיקה מאפשרת לאבחן מחלות שונות כבר בשלבים ראשוניים, גם כאלה שאינן ניתנות לאבחון באמצעי הדמיה אחרים.
יתרונה בכך שאין בה שימוש בקרני רנטגן (XR), ועל כן, זו היא בדיקת ההדמיה מועדפת במקרים רבים בכלל ואצל מטופלים הנזקקים לבדיקות חוזרות, או לנשים הרות. בפרט.
בדיקה לאבחון עורקי הלב באמצעות CT, המכונה גם "צנתור וירטואלי – CT של הלב", ניתנת לביצוע בכל אחד מחמשת מכשירי ה CT החדישים של חברת מ.א.ר, המאפשרים, צילום רב-פרוסתי של 256 פרוסות, וקבלת אבחון על מצב עורקי הלב, המסתמים וחדרי הלב, בבדיקה קצרה ולא פולשנית, כאשר דיוק המידע והרזולוציה שבה, מאפשרים קבלת אבחנה מיידית ומצילת חיים.
הבדיקה מתאימה לאנשים בעלי גורמי סיכון כמו – יתר לחץ דם ורמות שומנים גבוהות בדם, אנשים בעלי סיפור משפחתי, למעשנים בעבר ובהווה, לכאלה שעברו החלפת מסתמים ומעוניינים לבדוק את יעילותם, וכן לאלה העומדים בפני ניתוח החלפת מסתם הסיכון ללקות בהתקף לב בתוך 6 שנים לאחר בדיקת צנתור וירטואלי של הלב , שתוצאותיה תקינות, קרוב ל0%.
לאחר קליטת הנבדק במשרד הקבלה, קבלת המסמכים שהביא, מילוי הטפסים הנדרשים ואישור שאכן ביצע את ההכנה כנדרש, מוזמן הנבדק להיכנס למתחם ה CT, שם יתבצע תהליך של התקנת ברנולה (פתיחת וריד) לצורך הזרקת חומר הניגוד. על גבי מיטת הבדיקה – תחובר הברנולה למזרק האוטומטי, והמטופל ינותר באמצעות א.ק.ג. משך הבדיקה כ10 דקות. במהלך הבדיקה אסור לזוז וכן יש להישמע להנחיות נשימה הניתנות ברמקול (במגוון שפות).
במעמד הקבלה, יתואם עם הנבדק מועד ואופן קבלת תוצאות הבדיקה. תוצאות הבדיקה נכתבות על ידי קרדיולוג ורדיולוג בכירים. במידה והבדיקה מבוצעת בבית החולים רפאל, במסלול המלווה בקרדיולוג וברדיולוג, התוצאות תמסרנה בסיום הבדיקה.
מכון מ.א.ר פועל בשיתוף פעולה עם מכון הלאה.
סריקת MRI (הדמיה בתהודה מגנטית – Magnetic Resonance Imaging ) היא בדיקה בטכנולוגיה שאינה פולשנית, להדגמת האיברים בגוף.
הבדיקה מאפשרת לאבחן מחלות שונות כבר בשלבים ראשוניים, גם כאלה שאינן ניתנות לאבחון באמצעי הדמיה אחרים.
יתרונה בכך שאין בה שימוש בקרני רנטגן (XR), ועל כן, זו היא בדיקת ההדמיה מועדפת במקרים רבים בכלל ואצל מטופלים הנזקקים לבדיקות חוזרות, או לנשים הרות. בפרט.
לצורך הבדיקה תתבקש לשכב על מיטת המכשיר , והרנטגנאי יתאים את התנוחה ויצרף אביזרים הדרושים לצילום . תקבל הדרכה והנחיות לגבי הבדיקה. המיטה נעה לתוך "תעלה" רחבה יחסית, ולאחר מכן יתחיל הצילום כשברקע רעשים חזקים ומשתנים, אנו נספק עבורך אוזניות ואטמי אוזניים . זמן הבדיקה ממושך ואסור לזוז על מנת שנוכל להפיק צילום טוב ואייכותי. הצוות משגיח עליך בכל העת, וניתן ללחוץ על לחצן חירום שתקבל בידך לצורך תקשורת עם הצוות.. בחלק מהבדיקות אנו נזריק חומר ניגוד לתוך הוריד ולעיתים יהיה צורך בשיתוף פעולה שלכם להוראות נשימה. במהלך הבדיקה תיתכן חמימות באיבר הנבדק, שתחלוף בסיומה.
ניתן לצפות בתוצאות הבדיקה באתר של מאר. הכנס את מספר הזהות שלך ואת מספר הטלפון, ותישלח אליך סיסמא חד פעמית לצפיה בפיענוח הבדיקה ובצילומים.
בדיקת הולטר לב, בדיקה פשוטה ולא פולשנית, המאפשרת בעזרת אלקטרודות המודבקות לעור, וחיבורן למכשיר ייעודי כדי לערוך מעקב ניטור ורישום רצוף (24 או 48 שעות) של פעילות קצב הלב.
הבדיקה מתבצעת באמצעות מכשיר קטן (בערך בגודל של טלפון סלולרי) המחובר ל 3 אלקטרודות המודבקות לגוף, אותו נושא המטופל על גופו (במנשא מיוחד על המותן) במשך 24/48 שעות לפי דרישת הרופא.
מטרת הבדיקה היא אבחון הפרעות במערכת ההולכה החשמלית של שריר הלב וכן הפרעות באספקת הדם לשריר הלב, במנוחה ובמאמץ, הפרעות שיש להן ביטוי כגון סחרחורות, עילפון, דופק מוגבר הפרעות קצב ועוד.
הבדיקה במכוני מ.א.ר משמשת לאבחון בכל הגילאים (קטינים – יש צורך בליווי הורים). תנאי מוקדם לבדיקה הוא שיתוף פעולה של הנבדק והיכולת לשאת את המדבקות והמכשיר למשך כל זמן הניטור.
תהליך החיבור והניתוק ממכשיר ההולטר, מחייב את הנבדק/ת לשני ביקורים במכון*,
בלוח זמנים שיוגדר מראש, לחיבור. ולניתוק (הניתוק יתקיים לרוב למחרת/מחרתיים יום ההתקנה).
לאחר קליטת המטופל במשרד הקבלה, כולל מסירת הפניה + התחייבות + 1,500 ₪ ערבון להבטחת שלמות המכשיר,הוא מוזמן להיכנס אל מתחם הטיפולים.
הנבדק/ת יתבקש להסיר חולצה. לנשים מומלץ ללבוש חצאית וחולצה לא צמודה.
הצוות במקום יערוך את ההכנה הנדרשת להתקנה תקינה ומיטבית ויכול לכלול,
נוסף לניקוי בפד הטבול באלכוהול, גם גילוח קל של אזורים קטנים בחזה במידת הצורך.
לנבדק/ת יוסברו ההנחיות לשימוש נכון. נשיאת ההתקן אינה אמור להפריע לשגרת היום, למעט אי היכולת להתקלח או להתרחץ בבריכה (אסור להרטיב את ההתקן והמדבקות בשום אופן!).
רצוי להתקלח לפני הבדיקה.
בבוקר הבדיקה מומלץ לא להשתמש בקרם גוף או משחה באזור החזה.
התהליך אינו כרוך כלל בכאב.
חשוב!!! במידה ויופיעו אצל הנבדק תסמינים במהלך הניטור (דפיקות לב, סחרחורת, עילפון וכו'), יש לנהל רישום ביומן המציין את התאריך והשעה המדויקת.
כך יוכל הצוות המפענח יוכל לבדוק באם נצפו הפרעות בעבודת הלב בזמן זה.
*בתום זמן הניטור הנבדק יכול להגיע בעצמו לסניף בו הותקן המכשיר, או לנתק את המדבקות בעצמו ולשלוח את המכשיר באמצעות צד ג', במועד שנקבע.
הבדיקה כולה מקודדת על ידי טכנאית מומחית, ומועברת לאחר מכן לפיענוח על ידי קרדיולוג מומחה. תהליך דו-שלבי זה דורש זמן, ולכן התשובה הסופית עלולה להתעכב עד כעשרה ימים לאחר החזרת המכשיר. במעמד פתיחת התיק יתואם אתך מועד קבלת התוצאות. לרוב מדובר בעד כעשרה ימים. נא ציין בפני הצוות אם ישנה סיבה מיוחדת להקדמת הפיענוח, ונשתדל למלא את הבקשה. במידה ומדובר בדחיפות רפואית, הצוות ידווח לרופא המפנה במהירות האפשרית. בכל מקרה התוצאות (כולל רישום של כל הבדיקה עצמה, לקופת חולים כללית בשלב זה) תשלחנה לרופא המפנה בממשק הקופה, וכן לממשק האינטרנט ואפשרות צפייה באתר. כמובן בהצגת תעודה מזהה עם תמונה, תמיד קיימת אפשרות לאיסוף ישיר בסניפי מ.א.ר.
בדיקת אקו לב, (אקוקרדיוגרפיה של הלב), היא סריקת אולטרסאונד של הלב, המתבצעת בעזרת גלי קול, ללא קרינה מייננת וללא תופעות לוואי.
הבדיקה מאפשרת לזהות הפרעות בתפקוד שריר הלב, איתור בעיות הקשורות למבנה הלב, המסתמים וכלי הדם הגדולים היוצאים מהלב.
הבדיקה יכולה לזהות חולשה של שריר הלב לאחר אוטם, מצב של אי ספיקה, הערכה של גמישות שריר הלב, דלקת במעטפת הלב, וקריש דם שעלול להיסחף.
הבדיקה במכוני מ.א.ר משמשת לאבחון מבוגרים בלבד מגיל 16 ומעלה (בסניפי באר שבע וקרית גת, הבדיקה מתבצעת מגיל 18 ומעלה). במכון מ.א.ר מתבצעת בדיקה זו במנוחה בלבד.
לאחר קליטת המטופל במשרד הקבלה, כולל מסירת הפניה והתחייבות, מוזמן המטופל להיכנס אל מתחם הבדיקות. הבדיקה מתבצעת על ידי טכנאי מוסמך. לצורך הבדיקה מתבקש המטופל לשכב על צידו השמאלי (הבדיקה מתבצעת בשכיבה בלבד), כשפלג גופו העליון עירום, ובאמצעות מכשיר אולטרסאונד נסרק אזור הלב של הנבדק באמצעות מתמר. נעשה שימוש בג'ל מיוחד המסיס במים ונועד לתווך בין המתמר ובין העור, להגברת איכות התמונה. הבדיקה אינה כרוכה כלל בכאב, אך כחלק מהבדיקה נדרש לעיתים על המבצע להפעיל לחץ מקומי על האזור. אין לבצע את הבדיקה יממה לאחר מיפוי לב. נשים מתבקשות להגיע לבושות בשני חלקים (מכנס/חולצה).
הבדיקה מפוענחת על ידי קרדיולוג. במעמד פתיחת התיק יתואם אתך מועד קבלת התוצאות. לרוב מדובר בעד שבוע ימים. נא ציין בפני הצוות אם ישנה סיבה מיוחדת להקדמת הפיענוח, ונשתדל למלא את הבקשה. במידה ומדובר בדחיפות רפואית, הצוות ידווח לרופא המפנה במהירות האפשרית. בכל מקרה, התוצאות תשלחנה לרופא המפנה בממשק הקופה, וכן לממשק האינטרנט ואפשרות צפייה באתר. כמובן בהצגת תעודה מזהה עם תמונה, תמיד קיימת אפשרות לאיסוף ישיר בסניפי מ.א.ר.
בדיקה לא פולשנית המתבצעת באמצעות צילום קרני רנטגן למדידת צפיפות העצם בגוף. הבדיקה נדרשת לאבחון דלדול העצם ולאבחון מוקדם של מחלת האוסטיאופורוזיס.
לאחר קליטת המטופל במשרד הקבלה, הוא מוזמן להיכנס אל חדר הבדיקה. לצורך הבדיקה הוא מתבקש לשכב על מיטת הבדיקה. הבדיקה מבוצעת בשכיבה בלבד ללא תזוזה ואינה כרוכה בכאב. משך הבדיקה כ-15 דקות.
תשובה מתקבלת במקום עם סיום הבדיקה.
בדיקות כלי דם נחלקות לשני סוגים – בדיקת דופלקס ובדיקת דופלר:
1. בדיקת דופלקס כלי דם מתבצעת במכשיר אולטרסאונד בשילוב דופלר המייצר תמונה שנועדה להדגים את מבנה כלי הדם ותקינות זרימת הדם.
הבדיקות המבוצעות: דופלקס עורקי הצוואר (קרוטיס), דופלקס ורידי גפיים תחתונות ועליונות, דופלקס אשכים.
2. בדיקת דופלר כלי דם מתבצעת במכשיר ייעודי המדגים את זרימת הדם בעזרת אפקט דופלר ובסופו מייצר תרשים להערכת שינויים בזרימת הדם.
הבדיקה המבוצעת: דופלר עורקי גפיים תחתונות ועליונות.
בדיקות כלי דם נדרשות בשאלות של חשד להיווצרות קרישי דם והיצרויות בכלי דם.
בדיקות אלה אינן פולשניות ואינן כרוכות בכאב.
לאחר קליטת המטופל במשרד הקבלה, הוא מוזמן להיכנס אל מתחם הבדיקות. בדיקות דופלקס מתבצעות בדרך כלל בשכיבה. משך הבדיקה בין 10-20 דקות. בדיקת דופלר עורקי רגליים מתבצעת במנוחה (שכיבה) ובמאמץ (עמידה). לצורך בדיקה זו בלבד יתבקש המטופל לפשוט מכנסיים, גרביים ונעליים. משך הבדיקה כ-20 דקות.
הבדיקה מפוענחת על ידי כירורג כלי-דם. בעת קליטת הנבדק, יתואם עמו המועד והמקום בו יקבל את תוצאות הבדיקה – באיסוף ישיר, בממשק אלקטרוני של קופת החולים אליה הוא שייך, או בהקניית גישה לאתר האינטרנט או האפליקציה.
הרפואה הגרעינית (המכונה לעיתים גם מיפוי איזוטופים) עושה שימוש בחומרים רדיואקטיביים וסורקים מתקדמים, על מנת למפות ולבצע הדמיות של אברי הגוף השונים כדי לאתר שברים, סדקים, תהליכים ניווניים ותהליכים תופסי מקום.
לאחר קליטת הנבדק במשרד הקבלה, הוא מוזמן להיכנס אל מתחם ההזרקות. כחלק מהבדיקה מוזרק לווריד היד חומר בשם טכניציום, החומר מוזרק במנות קטנות ואינו גורם לתופעות לוודאי. בנוסף לטכניציום מוזרק חומר נוסף המשמש כ"מוביל", או "מוליך", לאיבר הספציפי הנבדק. הטכניציום מתפרק ונעלם מהגוף בתוך 24 שעות והבדיקה אינה כרוכה בכאב. משך הבדיקה משתנה ואורך בממוצע כשעה. ישנן בדיקות בהן יש צורך בהשהיה בין חלקי הבדיקה השונים וישנם מקרים בהן ההשלמה מתבצעת ביום אחר. ישנן בדיקות כמו מיפוי לב בהן מוזרק חומר איזוטופים מסוג אחר, והבדיקה כרוכה בריצה על גבי הליכון לצורך העלאת דופק וניתורו.
הבדיקה מפוענחת על ידי מומחה ברפואה גרעינית. אפשרויות קבלת התוצאות – באיסוף ישיר, בממשק אלקטרוני של קופת החולים אליה הוא שייך, או בהקניית גישה לאתר האינטרנט או האפליקציה. לעיתים מתעורר צורך בהשלמת הבדיקה והמטופל יוזמן למועד נוסף. בעת קליטת הנבדק, יתואם עמו האמור.
בדיקת מוליכות עצבית, הנקראת EMG, הינה בדיקה המאבחנת הפרעות ומחלות של המערכת העצבית ההיקפית ושל מערכת השרירים.
בבדיקת העצב – נבדקת מהירות ההולכה/פרמטרים עצביים נוספים, בכפוף לשאלה הקלינית.
בבדיקת השרירים – נבדקים פוטנציאלים חשמליים בקבוצות שונות של שרירים, בכפוף לשאלה הקלינית.
תוצאות הבדיקה מספקות לרופא מידע, ומאפשרות לו לקבל החלטות לגבי המשך טיפול/אבחון
אחר קליטתו במשרד הקבלה, מוזמן הנבדק להיכנס לחדר הבדיקה. הבדיקה כרוכה לעיתים בכאב/דקירה , כאשר יש צורך בהחדרת מחט – דבר הנתון לשיקול דעת הרופא תוך כדי בדיקה. במהלך הבדיקה ניתנים מעת לעת גירויים חשמליים קטנים, בעוצמה משתנה ונבדקת תגובת השריר והעצב לגירויים אלה. מדובר בגירויים שאין בהם כל נזק או סכנה והם בעוצמה נמוכה. משך הבדיקה כ- 15 דקות.
הבדיקה מפוענחת על ידי נוירולוג. תוצאות הבדיקה על גבי גרף תמסרנה למטופל בסיום הבדיקה.
האבחון באמצעות ה CT הינו טכנולוגיה שגרמה למהפכה באבחון לפני מעל כ-50 שנים. המהפכה במהירות הביצוע, ריבוי המידע והדיוק שבו, הרזולוציה המשופרת, והטכנולוגיה העדכנית המאפשרת כל זאת בכמות קרינה מופחתת משמעותית.
ברשות מכון מאר 6 מכשירי CT רב פרוסתיים, מתוצרת חברות סימנס ופיליפס. סורקים אלה מאפשרים, בטכנולוגיה המתבססת על קרינה מייננת, לבצע סריקה של האבר הנדרש, ובעזרת "חתכים" או "פרוסות" , ולבנות תמונה אנטומית המאפשרת לזהות תהליכים חריגים וגידולים שונים.
במכוני מ.א.ר מבצעים את כל סוגי בדיקות ה CT – מח, אזנים, סינוסים, צוואר, חזה, בטן, אגן, חוליות עמוד שדרה, מפרקים שונים ועוד.
לאחר קליטתו במשרד הקבלה, מוזמן הנבדק להיכנס למתחם ה CT. במידה והבדיקה דורשת שתיית חומר ניגוד, ינתן לו החומר בלוח זמנים מתאים. לפי שיקול דעת רפואי ופרוטוקול מקובל יוחלט אם הבדיקה דורשת חומר ניגוד בזריקה, ובמקרה כזה הצוות יכין וריד מתאים. לקראת הבדיקה יוזמן המטופל להכנס לחדר הבדיקה שם יתבקש לשכב על מיטת הבדיקה שנעה קלות פנימה והחוצה. משך הבדיקה הממוצע כ 5 דקות. במהלך הבדיקה אסור לזוז כלל, ובמידת הצורך תתבקש לשמור על משטר נשימות מתאים לבדיקה.
הבדיקה מפוענחת על ידי רדיולוג בכיר. בעת קליטת הנבדק, יתואם עמו המועד והמקום בו יקבל את תוצאות הבדיקה – באיסוף ישיר, בממשק אלקטרוני של קופת החולים אליה הוא שייך, או בהקניית גישה לאתר האינטרנט או האפליקציה.
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום. |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | לבדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד אין צורך בצום/בדיקות דם |
4. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד – 4 שעות צום מאכילה ומשתיה. מותר לשתות מים. |
5. | לבדיקה CT בטן הכוללת שתיית חומר ניגוד יש להקדים בשעתיים. |
6. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד: נבדקים מגיל 50+ נדרשים להביא עמם גיליון תוצאות בדיקות דם הכוללות קריאטינין מ 90 יום אחרונים. |
7. | מטופלים הסובלים מסכרת / מחלה כלייתית / חולי מיאלומה נפוצה נדרשים להביא אף הם תדפיס תפקודי כליה הכולל קריאטינין, מ 90 יום אחרונים. חולי דיאליזה נדרשים לקבוע טיפול ביום הבדיקה ולא יאוחר מ 24 שעות מרגע ההזרקה. |
8. | חובה לציין במעמד קביעת התור על רגישות ידועה ליוד. |
9. | אין להפסיק טיפול תרופתי (למעט בבדיקת צינתור וירטואלי לפי מפרט שיישלח) |
10. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
11. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
12. | חוסה/תשוש נפש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
13. | במידה ועולה צורך חריג, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. האמור אינו מומלץ וראוי שינוצל במקרים נדרשים בלבד לדוגמא : מטופל כבד שמיעה שצריך סיוע במהלך הבדיקה. חוסה וכדומה שילווה באפוטרופוס נשים הרות מנועות מלהיות מלוות בבדיקה. |
14. | לאחר הזרקת חומר ניגוד מומלץ להרבות בשתיית מים. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום. |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | לבדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד אין צורך בצום/בדיקות דם |
4. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד – 4 שעות צום מאכילה ומשתיה. מותר לשתות מים. |
5. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד: נבדקים מגיל 50+ נדרשים להביא עמם גיליון תוצאות בדיקות דם הכוללות קריאטינין מ 90 יום אחרונים. |
6. | מטופלים הסובלים מסכרת / מחלה כלייתית / חולי מיאלומה נפוצה נדרשים להביא אף הם תדפיס תפקודי כליה הכולל קריאטינין, מ 90 יום אחרונים. חולי דיאליזה נדרשים לקבוע טיפול ביום הבדיקה ולא יאוחר מ 24 שעות מרגע ההזרקה. |
7. | חובה לציין במעמד קביעת התור על רגישות ידועה ליוד. |
8. | אין להפסיק טיפול תרופתי (למעט בבדיקת צינתור וירטואלי לפי מפרט שיישלח) |
9. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
10. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
11. | חוסה/תשוש נפש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
12. | במידה ועולה צורך חריג, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. האמור אינו מומלץ וראוי שינוצל במקרים נדרשים בלבד לדוגמא : מטופל כבד שמיעה שצריך סיוע במהלך הבדיקה. חוסה וכדומה שילווה באפוטרופוס נשים הרות מנועות מלהיות מלוות בבדיקה. |
13. | לאחר הזרקת חומר ניגוד מומלץ להרבות בשתיית מים. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום. |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | לבדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד אין צורך בצום/בדיקות דם |
4. | אין להפסיק טיפול תרופתי (למעט בבדיקת צינתור וירטואלי לפי מפרט שיישלח) |
5. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
6. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
7. | חוסה/תשוש נפש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
8. | במידה ועולה צורך חריג, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. האמור אינו מומלץ וראוי שינוצל במקרים נדרשים בלבד לדוגמא : מטופל כבד שמיעה שצריך סיוע במהלך הבדיקה. חוסה וכדומה שילווה באפוטרופוס נשים הרות מנועות מלהיות מלוות בבדיקה. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום. |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | לבדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד אין צורך בצום/בדיקות דם |
4. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד – 4 שעות צום מאכילה ומשתיה. מותר לשתות מים. |
5. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד: נבדקים מגיל 50+ נדרשים להביא עמם גיליון תוצאות בדיקות דם הכוללות קריאטינין מ 90 יום אחרונים. |
6. | מטופלים הסובלים מסכרת / מחלה כלייתית / חולי מיאלומה נפוצה נדרשים להביא אף הם תדפיס תפקודי כליה הכולל קריאטינין, מ 90 יום אחרונים. חולי דיאליזה נדרשים לקבוע טיפול ביום הבדיקה ולא יאוחר מ 24 שעות מרגע ההזרקה. |
7. | חובה לציין במעמד קביעת התור על רגישות ידועה ליוד. |
8. | אין להפסיק טיפול תרופתי (למעט בבדיקת צינתור וירטואלי לפי מפרט שיישלח) |
9. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
10. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
11. | חוסה/תשוש נפש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
12. | במידה ועולה צורך חריג, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. האמור אינו מומלץ וראוי שינוצל במקרים נדרשים בלבד לדוגמא : מטופל כבד שמיעה שצריך סיוע במהלך הבדיקה. חוסה וכדומה שילווה באפוטרופוס נשים הרות מנועות מלהיות מלוות בבדיקה. |
13. | לאחר הזרקת חומר ניגוד מומלץ להרבות בשתיית מים. |
1. | הכרחי לדווח לנו מבעוד מועד על רגישות ידועה ליוד. |
2. | ארבע שעות צום מאכילה. מותר לשתות מים, עד שעה לפני הבדיקה. |
3. | יש להצטייד לקראת הבדיקה בתוצאות בדיקות-דם הכוללות תפקודי כליה תקינים (אוראה וקריאטנין), משלושת החודשים האחרונים. |
4. | מטופל החל מגיל 60 חייב להציג במעמד פתיחת הרשומה, בדיקות דם הכוללות תפקודי כליה (קריאטינין) תקין, מהרבעון האחרון. |
5. | מטופל צעיר מ60 החולה במחלה כלייתית, חייב לדווח על כך מבעוד מועד ולהציג אישור הרופא המפנה לביצוע הבדיקה כולל ציון תוצאות בדיקות הדם מהרבעון האחרון. |
6. | אין להפסיק טיפול תרופתי. |
7. | 2 שעות לפני הבדיקה יש לקחת 50 מ"ג נורמיטן או Beta blocker אחר. יש לדווח לנו מבעוד מועד במידה והנך לוקח/ת Blocker beta כשגרה. |
8. | במידה ועברת ניתוח מעקפים הכרחי להציג דוח ניתוח לפני ביצוע הבדיקה. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום. |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | לבדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד אין צורך בצום/בדיקות דם |
4. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד – 4 שעות צום מאכילה ומשתיה. מותר לשתות מים. |
5. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד: נבדקים מגיל 50+ נדרשים להביא עמם גיליון תוצאות בדיקות דם הכוללות קריאטינין מ 90 יום אחרונים. |
6. | מטופלים הסובלים מסכרת / מחלה כלייתית / חולי מיאלומה נפוצה נדרשים להביא אף הם תדפיס תפקודי כליה הכולל קריאטינין, מ 90 יום אחרונים. חולי דיאליזה נדרשים לקבוע טיפול ביום הבדיקה ולא יאוחר מ 24 שעות מרגע ההזרקה. |
7. | חובה לציין במעמד קביעת התור על רגישות ידועה ליוד. |
8. | אין להפסיק טיפול תרופתי (למעט בבדיקת צינתור וירטואלי לפי מפרט שיישלח) |
9. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
10. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
11. | חוסה/תשוש נפש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
12. | במידה ועולה צורך חריג, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. האמור אינו מומלץ וראוי שינוצל במקרים נדרשים בלבד לדוגמא : מטופל כבד שמיעה שצריך סיוע במהלך הבדיקה. חוסה וכדומה שילווה באפוטרופוס נשים הרות מנועות מלהיות מלוות בבדיקה. |
13. | לאחר הזרקת חומר ניגוד מומלץ להרבות בשתיית מים. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום. |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | לבדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד אין צורך בצום/בדיקות דם |
4. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד – 4 שעות צום מאכילה ומשתיה. מותר לשתות מים. |
5. | לבדיקה CT בטן הכוללת שתיית חומר ניגוד יש להקדים בשעתיים. |
6. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד: נבדקים מגיל 50+ נדרשים להביא עמם גיליון תוצאות בדיקות דם הכוללות קריאטינין מ 90 יום אחרונים. |
7. | מטופלים הסובלים מסכרת / מחלה כלייתית / חולי מיאלומה נפוצה נדרשים להביא אף הם תדפיס תפקודי כליה הכולל קריאטינין, מ 90 יום אחרונים. חולי דיאליזה נדרשים לקבוע טיפול ביום הבדיקה ולא יאוחר מ 24 שעות מרגע ההזרקה. |
8. | חובה לציין במעמד קביעת התור על רגישות ידועה ליוד. |
9. | אין להפסיק טיפול תרופתי (למעט בבדיקת צינתור וירטואלי לפי מפרט שיישלח) |
10. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
11. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
12. | חוסה/תשוש נפש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
13. | במידה ועולה צורך חריג, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. האמור אינו מומלץ וראוי שינוצל במקרים נדרשים בלבד לדוגמא : מטופל כבד שמיעה שצריך סיוע במהלך הבדיקה. חוסה וכדומה שילווה באפוטרופוס נשים הרות מנועות מלהיות מלוות בבדיקה. |
14. | לאחר הזרקת חומר ניגוד מומלץ להרבות בשתיית מים. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום. |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | לבדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד אין צורך בצום/בדיקות דם |
4. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד – 4 שעות צום מאכילה ומשתיה. מותר לשתות מים. |
5. | לבדיקה CT בטן הכוללת שתיית חומר ניגוד יש להקדים בשעתיים. |
6. | לבדיקה הכוללת הזרקת חומר ניגוד: נבדקים מגיל 50+ נדרשים להביא עמם גיליון תוצאות בדיקות דם הכוללות קריאטינין מ 90 יום אחרונים. |
7. | מטופלים הסובלים מסכרת / מחלה כלייתית / חולי מיאלומה נפוצה נדרשים להביא אף הם תדפיס תפקודי כליה הכולל קריאטינין, מ 90 יום אחרונים. חולי דיאליזה נדרשים לקבוע טיפול ביום הבדיקה ולא יאוחר מ 24 שעות מרגע ההזרקה. |
8. | חובה לציין במעמד קביעת התור על רגישות ידועה ליוד. |
9. | אין להפסיק טיפול תרופתי (למעט בבדיקת צינתור וירטואלי לפי מפרט שיישלח) |
10. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
11. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
12. | חוסה/תשוש נפש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
13. | במידה ועולה צורך חריג, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. האמור אינו מומלץ וראוי שינוצל במקרים נדרשים בלבד לדוגמא : מטופל כבד שמיעה שצריך סיוע במהלך הבדיקה. חוסה וכדומה שילווה באפוטרופוס נשים הרות מנועות מלהיות מלוות בבדיקה. |
14. | לאחר הזרקת חומר ניגוד מומלץ להרבות בשתיית מים. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום. |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | לבדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד אין צורך בצום/בדיקות דם |
4. | אין להפסיק טיפול תרופתי (למעט בבדיקת צינתור וירטואלי לפי מפרט שיישלח) |
5. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
6. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
7. | חוסה/תשוש נפש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
8. | במידה ועולה צורך חריג, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. האמור אינו מומלץ וראוי שינוצל במקרים נדרשים בלבד לדוגמא : מטופל כבד שמיעה שצריך סיוע במהלך הבדיקה. חוסה וכדומה שילווה באפוטרופוס נשים הרות מנועות מלהיות מלוות בבדיקה. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום. |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | לבדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד אין צורך בצום/בדיקות דם |
4. | אין להפסיק טיפול תרופתי (למעט בבדיקת צינתור וירטואלי לפי מפרט שיישלח) |
5. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
6. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
7. | חוסה/תשוש נפש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
8. | במידה ועולה צורך חריג, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. האמור אינו מומלץ וראוי שינוצל במקרים נדרשים בלבד לדוגמא : מטופל כבד שמיעה שצריך סיוע במהלך הבדיקה. חוסה וכדומה שילווה באפוטרופוס נשים הרות מנועות מלהיות מלוות בבדיקה. |
בדיקת אולטרסאונד, המכונה גם בדיקה סונוגרפית, מתבצעת בעזרת גלי קול ללא קרינה מייננת וללא תופעות לוואי. הבדיקה מאפשרת באמצעים שאינם פולשניים, לסרוק איברים פנימיים שונים בגוף.
חברת מ.א.ר מפעילה מכוני אולטרסאונד ייעודיים המצוידים במכשור מהמתקדמים בעולם, הכוללים הדמיה דו מימדית, תלת מימדית וכן דופלר צבעוני. ומאפשרים ביצוע בדיקות ברמת דיוק גבוהה ביותר.
לאחר קליטת המטופל במשרד הקבלה, הוא מוזמן להיכנס אל מתחם הבדיקות. לצורך הבדיקה הוא מתבקש לשכב על מיטת הבדיקה. לעיתים רחוקות מאוד מתבצעת הבדיקה בישיבה. הבדיקה אינה כרוכה בכאב. בחלק מהבדיקות מופעל לחץ משמעותי על האיבר הנבדק ולעיתים רחוקות יש צורך בשיתוף פעולה של המטופל בתהליך הבדיקה (לחיצה ושחרור וכדומה). ישנן בדיקות בהן יש צורך בשתיית מים לפני הבדיקה וכן במתן שתן בין שני חלקי הבדיקה.
הבדיקה מפוענחת על ידי רדיולוג מומחה. בעת קליטת הנבדק, יתואם עמו המועד והמקום בו יקבל את תוצאות הבדיקה – באיסוף ישיר, בממשק אלקטרוני של קופת החולים אליה הוא שייך, או בהקניית גישה לאתר האינטרנט או האפליקציה.
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום . |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
4. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
5. | חוסה/תשוש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
6. | במידה ועולה צורך, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום . |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | צום 6 שעות מאכילה ומשתיה למעט מים. במידה והרופא נותן הנחיות לצום ארוך יותר, יש לפעול לפי הנחיות הרופא |
4. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
5. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
6. | חוסה/תשוש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
7. | במידה ועולה צורך, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. |
1. | יש להביא תעודה מזהה, תדפיס הפניית רופא ותדפיס התחייבות / אמצעי תשלום . |
2. | יש להקדים ב 10 דקות לצורך פתיחת תיק רפואי |
3. | צום 4 שעות מאכילה ומשתיה למעט מים |
4. | יש לשתות 4 כוסות מים 30 דקות לפני הבדיקה ולא לתת שתן (לא ללכת לשירותים) |
5. | מטופל הנזקק לסיוע פיזי –מתבקש להגיע עם כח אדם מסייע מטעמו / אין שירותי מנוף |
6. | קטין חייב להגיע בליווי הורה/אפוטרופוס, ותעודת זהות המעידה על כך. |
7. | חוסה/תשוש יגיע עם תעודה מזהה, מלווה באפוטרופוס, שיציג מסמכים המעידים על כך. בהעדר אפוטרופוס יש לפנות מראש למוקד מאר *5867 ולהסדיר את הנדרש לפי הנחיות שיימסרו. |
8. | במידה ועולה צורך, רשאי נבדק להביא מלווה מטעמו, שייכנס איתו לחדר הבדיקה. |
סרטן השד היא המחלה השכיחה בקרב נשים בעולם המערבי. 1-10 נשים עלולה לחלות בסרטן השד, גילוי מוקדם מעלה את סיכוי הריפוי וההחלמה לכ 90%. צילום ממוגרפיה מסייע לאבחן מחלה זו באמצעות צילום של השד אשר מתבצע בקרינת רנטגן, באמצעות מכשור ייעודי משוכלל המאפשר איתור נגעים שלא ניתן לאתרם במישוש ידני.
ממוגרפיה עשויה לאתר 80% מהגידולים השונים של סרטן השד, ושילוב הבדיקה עם הדמיה נוספת – אולטרסאונד שד, מעלה את הסיכוי לאיתור תהליכים סרטניים.
ממוגרפיה מומלצת לנשים מגיל 50 ומעלה כבדיקת סקר, לנשים עם סיפור משפחתי מדרגה ראשונה – מומלצת אף קודם לכן.
לאחר קליטה במשרד הקבלה, ווידו שאין מניעה לבצע את הבדיקה, מוזמנת הנבדקת להיכנס לחדר הבדיקה. משך זמן הבדיקה 15 דקות בממוצע. הבדיקה כרוכה בהפעלת לחץ על השד. הדבר נחוץ לצורך הדגמה טובה של כל חלקי השד. תיתכן אי נוחות במהלך הלחיצה. מהלך הבדיקה מבצעת הרנטגנאית מספר צילומים ולעיתים עולה הצורך לבצע צילומים נוספים.
הבדיקה מפוענחת על ידי רדיולוג בכיר. בעת קליטת הנבדקת, יתואם עמה המועד בו תקבל את תוצאות הבדיקה – באיסוף ישיר, בממשק אלקטרוני של קופת החולים אליה היא שייכת או בהקניית גישה לאתר האינטרנט או לאפליקציה.
צילום רנטגן הינו אמצעי הדמיה לקבלת תמונה של איברי הגוף. מדובר בבדיקה שאינה פולשנית המתבצעת באמצעות צילום קרני X. קרניים אלה נספגות באיברים השונים של הגוף באופנים שונים, ויוצרות תמונה בגווני אפור, שחור ולבן, שמאפשרת לרופא המטפל להתרשם ולקבל החלטות.
הבדיקה נדרשת בשאלות רבות כגון שברים, דלקת ראות, דלקת בסינוסים, שחיקת מפרקים ועוד.
מדובר בבדיקה פשוטה וידידותית, במהלכה תתבקש להקשיב ולהישמע להוראות הרנטגנאי ככל שדבר נוגע ליציבה, ולהעדר תזוזה לנשימה וכדומה. לצורך צילומי חזה יש צורך לפשוט חלק עליון, לצילומים אחרים יינתן ותידרש/י להפשיל מכנס. מומלץ להגיע בחולצה ללא מתכות, כפתורים או רוכסנים.
הבדיקה מפוענחת על ידי רדיולוג בכיר וצילומי הבדיקה נשלחים דרך הרשת לממשק קופת החולים. בעת קליטת הנבדק, יתואם עמו המועד והמקום בו יקבל את תוצאות הבדיקה – באיסוף ישיר, בממשק אלקטרוני של קופת החולים אליה הוא שייך, או בהקניית גישה לאתר האינטרנט או האפליקציה.
כדי לספק את החוויות הטובות ביותר, אנו משתמשים בטכנולוגיות כמו עוגיות כדי לאחסן ו/או לגשת למידע על המכשיר. הסכמה לטכנולוגיות אלו תאפשר לנו לעבד נתונים כגון התנהגות גלישה או מזהים ייחודיים באתר זה. אי הסכמה או ביטול הסכמה עלולים להשפיע לרעה על תכונות ופונקציות מסוימות.